Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

...κατόπιν εορτής

Μια μέρα μετά τη 2η Γιορτή Ψυχικής Υγείας, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα:
από τη μια η κούραση και προβληματισμός για κάποια πράγματα που εξελίχθηκαν διαφορετικά από το προγραμματισμένο και, από την άλλη, συγκρατημένη αισιοδοξία για τη διάδοση του μηνύματος της γιορτής.
Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθεί τουλάχιστον η τοπική κοινωνία για την πρόληψη των τροχαίων και για την οδική ασφάλεια, αφενός, και για την καταπολέμηση του στίγματος για την κατάθλιψη, αφετέρου.
Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να αξιολογήσουμε εάν έχουν αφομοιωθεί τα μηνύματα που επιθυμούσαμε να δώσουμε.
Παράλληλα, θα ήθελα να πω κι ότι παρόλο που δώσαμε περισσότερο βάρος - σαν επαγγελματίες ψυχικής υγείας- σε ό,τι αναλογεί στη διαμόρφωση υπεύθυνων συμπεριφορών για την οδική ασφάλεια, δεν ξεχνάμε ότι μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στηνη επίσημη πολιτεία την οποία επιθυμούμε να κινητοποιήσουμε ώστε να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της. Τα τροχαία είναι συμβάντα με αιτολογία που είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, ατομικών, κοινωνικών αλλά και πολιτικών: η κατασκευή κατάλληλων οδικών δικτύων η προαγωγή της ασφαλούς οδήγησης και η διασφάλιση της τήρησης ενός πλαισίου [να μη βλέπουμε 12χρονα να οδηγούν τα μηχανάκια] είναι ευθύνη και της πολιτείας και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: