Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Γιορτή Ψυχικής Υγείας

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου, όπου εργάζομαι, και ο ΚοιΣΠΕ Χίου, μαζί με άλλες δομές [Κέντρο Ημέρας Χίου, ΚεΚΥΚΑμεΑ, Κέντρο Παιδιού & Εφήβου, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, Ψυχιατρικό Ξενώνα & Προστατευόμενα διαμερίσματα καθώς και το νοσοκομείο Χίου], συμμετέχουμε σε μιαν επιτροπή ψυχικής υγείας, την ΤΕΨΥ Ν. Χίου, που φέτος διοργανώνει, για 2η χρονιά, μαζί με την αστυνομική διεύθυνση του νησιού μια γιορτή ψυχικής υγείας.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια, στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην καταπολέμηση του στίγματος της κατάθλιψης.
Η γιορτή θα γίνει την Τετάρτη 16/7 στις 18.00 στο Δημοτικό Κήπο, στο κέντρο της Χίου, με αθλητικές δραστηριότητες, ζωγραφική και άλλες δημιουργίες και διαγωνισμό βραδυπορίας με μηχανές [κερδίζει όποιος οδηγεί πιο αργά]. Με το πέρας των δραστηριοτήτων λίγο μετά τις 8.00 μμ, μεταφερόμαστε στη συναυλία της Χάρις Αλεξίου, στις 9.00 στο Δημοτικό Στάδιο.
Στόχος της γιορτής είναι να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, οι πολίτες και η τοπική αυτοδιοίκηση, ότι χρειάζεται αλλαγή στάσης για να περιοριστεί ή ακόμα και να μηδενιστεί -ει δυνατόν- ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων.
Τα συνθήματά μας είναι "Είμαι τρελός για ζωή", "Το κράνος είναι μαγκιά" [ένα σύνθημα που είχαν δημιουργήσει οι συμμαθητές ενός άτυχου 16χρονου που πρόσφατα "έφυγε" σε τροχαίο δυστύχημα] και το ήδη γνωστό "η ζώνη σε δένει με τη ζωή".
Επίσης, στόχος μας είναι να γίνει γνωστό ότι η κατάθλιψη αφορά σε μια συναισθηματική διαταραχή που επηρεάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων, αλλά αντιμετωπίζεται.
Από το πρωί της Τετάρτης θα γίνεται ενημέρωση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από εκπροσώπους των δομών στην Απλωταριά, ενώ από νωρίς ώς και τις 20.00 θα είμαστε στο Δημοτικό Κήπο και θα περιμένουμε όσους ενδιαφέρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: