Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Witness - Young Freud in Gaza - 20 Nov 08 - Part 2

Witness - Young Freud in Gaza - 20 Nov 08 - Part 1

Κέντρο Πρόληψης Χίου

www.prolipsihiou.gr

Το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών είναι αποτέλεσμα της ευαισθησίας και του ενδιαφέροντος φορέων του τόπου μας, καθώς και της οικονομικής και επιστημονικής στήριξης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 1998, και έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

Το Κέντρο στελεχώνεται απο δυο ψυχολόγους, κοινωνιολόγο και κοινωνική λειτουργό.

Σκοπός του Κέντρου είναι να συμβάλλει στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν μια ζωή με νόημα κι ειδικότερα στους νεους να μη χρειάζονται τα ναρκωτικά, να μην τα επιλέγουν ως τρόπο ζωής.
Απευθύνεται σε όλη τη χιώτικη κοινωνία και την προσκαλεί να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων εκείνων των παραγόντων - αιτιών που γεννούν το πρόβλημα της εξάρτησης.

ΚοιΣΠΕ Χίου

http://www.kspechios.gr/index.php

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Η ιστοσελίδα ιδρύθηκε για να υποστηρίξει την ανάπτυξη και τη διασπορά της συμπεριφοριστικής προσέγγισης ανάμεσα σε ανθρώπους που μιλούν την Ελληνική γλώσσα, παρέχοντας:

* Εκπαιδευτικές πηγές για Ελληνόφωνους που ενδιαφέρονται στο να μάθουν μία ολοκληρωμένη, και φυσικά προσανατολισμένη προσέγγιση για την προέλευση όλων των ψυχολογικών φαινομένων.
* Μία πηγή πληροφόρησης για διαλέξεις, συμπόσια και συναντήσεις που αναφέρονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ανάλυση της συμπεριφοράς.
* Ένα Ελληνικό και επιστημονικό forum για συζητήσεις που αφορούν όλα τα θέματα του θεμελιώδους συμπεριφορισμού, της πειραματικής ανάλυσης της συμπεριφοράς, καθώς και της εφαρμοσμένης ανάλυσης της συμπεριφοράς.
* Ένα μέρος διακίνησης ιδεών για την περαιτέρω ανάπτυξη της συμπεριφοριστικής – αναλυτικής ορολογίας και επικοινωνίας στην ελληνική γλώσσα.
* Μία πηγή πληροφόρησης για φοιτητές που ψάχνουν προπτυχιακά μαθήματα και μεταπτυχιακά προγράμματα στην ανάλυση της συμπεριφοράς, σε ελληνόφωνες χώρες, καθώς και στο εξωτερικό.
* Μια πηγή διακίνησης ιδέων για επαγγελματικά ζητήματα πάνω στην ανάλυση της συμπεριφοράς στην Ελλάδα και στην Κύπρο, περιλαμβάνοντας εξακρίβωση των εργασιακών ευκαιριών και θεμάτων συσχετιζόμενα με την επαγγελματική ταυτότητα, πιστοποίηση και οργάνωση των επαγγελματιών της συμπεριφοριστικής προσέγγισης.
* Μία πηγή υποστήριξης της επαγγελματικής ανάπτυξης των Ελληνόφωνων αναλυτών της συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένου ανακοινώσεις για θέσεις εργασίας για καταρτισμένους αναλυτές της συμπεριφοράς στην Ελλάδα, στην Κύπρο, και στο εξωτερικό.
* Μία πηγή με αυθεντικά άρθρα πάνω στη συμπεριφοριστική προσέγγιση στα Ελληνικά, από φοιτητές και επαγγελματίες, καθώς επίσης και μεταφρασμένα στα Ελληνικά άρθρα και περιλήψεις άρθρων, που αρχικά εκδόθηκαν στα Αγγλικά ή/και σε άλλες γλώσσες.
* Ένα μέρος συνάντησης και μία πηγή πληροφοριών για επικοινωνία ανάμεσα στην παγκόσμια λεκτική κοινότητα των Ελληνόφωνων αναλυτών συμπεριφοράς. Η Πανελλήνια Κοινότητα Ανάλυσης της Συμπεριφοράς φιλοξενείται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα, Ελλάδα. Προσκαλούμε τα σχόλιά σας πάνω στα αναρτημένα άρθρα και την συμμετοχή σας όσον αφορά την αξιολόγηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Επιπρόσθετα, προσκαλούμε τη δική σας συμμετοχή και συνεισφορά σε αυτή την κοινότητα. Παρακαλείστε να αποστέλλετε τις ιδέες σας στον:

Ρόμπερτ Μέλλον, Ph.D.
Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας
με Πειραματικές Προσεγγίσεις Συμπεριφοράς
Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
e-mail: mellon@panteion.gr